🎉 Ontvang elke dag gratis verzending door je te abonneren op onze nieuwsbrief

10 voordelen van digitale bibliotheken die u moet kennen

De afname van het bezoek aan traditionele bibliotheken impliceert dat lezers tegenwoordig liever online informatie en materiaal lezen dan fysiek naar een bibliotheek te gaan. Het digitaliseringsproces is al begonnen in veel vooraanstaande universiteiten en bibliotheken om de inhoud beschikbaar te maken voor gebruikers binnen en buiten de instelling. Google is ook het Bibliotheekproject gestart om bibliotheken en instellingen te helpen bij het digitaliseren van miljoenen volumes. Bedrijven van elke omvang zijn begonnen de voordelen van digitale bibliotheken te overwegen en deze voor hun personeel te implementeren.

Digitalisering is hierdoor een van de meest trendy ontwikkelingen in het bibliotheekbeheer. Veel onderwijsinstellingen geven geld uit aan digitale bibliotheken zodat studenten online toegang hebben tot boeken in digitaal formaat. Evenzo helpen topbedrijven werknemers bij het upgraden en bijscholen van hun vaardigheden door hen toegang te geven tot digitale bibliotheken. De digitale bibliotheken helpen uw bedrijf bij het leveren van betere en creatievere diensten en het digitaliseren van traditionele diensten. Laten we eens kijken naar de top tien voordelen van digitale bibliotheken.

Tien voordelen van het moderniseren van digitale bibliotheekdiensten voor bibliotheken

Toegang tot een breed scala aan inhoud

Vanwege fysieke ruimtebeperkingen kunnen traditionele bibliotheken geen breed scala aan inhoud accommoderen. Digitale bibliotheken bevatten echter een verscheidenheid aan inhoud in een virtuele omgeving, waaronder eBooks, tijdschriften, artikelen, blogs, papers, video’s, podcasts en audioboeken. Moderne digitale bibliotheken houden hun bronnen in de cloud, zodat hun gebruikers ze vanaf elke locatie en op elk moment kunnen openen.

nieuwste en meest recente

In tegenstelling tot vooraanstaande hogescholen en bibliotheken, hebben kleine bibliotheken vaak niet de financiering die nodig is om nieuwe boeken, tijdschriften en andere contentbronnen aan te schaffen. Uw bedrijf kan de online bibliotheek echter voortdurend bijwerken. Moderne uitgevers laten digitale bibliotheken de lezers vaak de meest recente uitgaven van boeken en tijdschriften aanbieden via pay-per-read-modellen. Uw digitale bibliotheek zal gebruikers interesseren door gebruikers toegang te geven tot de meest recente artikelen.

Toegang tot materialen op aanvraag voor lezers

Toch geven meer mensen de voorkeur aan gedrukte boeken boven eBooks. Steeds meer mensen lezen echter regelmatig boeken in digitale vorm. Jongere lezers lezen boeken graag digitaal, dus dat kunnen ze waar en wanneer ze maar willen. Bovendien kunnen klanten hun mobiele apparaten gebruiken om overal en altijd toegang te krijgen tot eBooks. Digitale bibliotheken bieden, in tegenstelling tot traditionele bibliotheken, gebruikers toegang tot digitale bronnen via internet met elk apparaat, inclusief computers, smartphones en tablets.

Maak het voor lezers eenvoudig om bronnen te vinden.

Het kost tijd en moeite voor lezers om een ​​goed boek te vinden wanneer ze een traditionele bibliotheek bezoeken. Bovendien kost het tijd om relevante informatie uit het eigenlijke boek te halen. Maar er zijn ingebouwde zoekfuncties in de digitale bibliotheken. Veel digitale bibliotheken gebruiken zelfs bekende zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo om het zoeken naar materiaal te versnellen. Hierdoor kunnen lezers snel de informatie vinden die ze nodig hebben. Bovendien kunnen ze relevante woorden en zinsdelen in de zoekfunctie invoeren om digitale bronnen snel te identificeren en te categoriseren.

Geen openingstijden of sluitingstijd

De lezers moeten letten op de openings- en sluitingstijden van een traditionele bibliotheek en dienovereenkomstig reizen. Ze kunnen de bibliotheekbronnen niet gebruiken wanneer ze maar willen. Lezers hebben echter toegang tot de digitale bibliotheken wanneer ze eBooks willen lezen, naar audioboeken willen luisteren of video’s willen bekijken. De digitale middelen van de bibliotheek zijn beschikbaar voor lezers om altijd en overal te openen en te lezen op hun favoriete apparaten. Tegenwoordig kiezen veel lezers voor digitale bibliotheken boven traditionele, zodat ze in hun eigen tempo en op hun gemak toegang hebben tot de inhoud.

Verschillende en gelijktijdige toegang

Hetzelfde boek kan niet door meerdere mensen tegelijk worden gelezen tijdens een bezoek aan een traditionele bibliotheek. Ze worden gedwongen te wachten tot de andere lezer het boek teruggeeft. In een digitale setting kunnen echter meerdere lezers tegelijkertijd naar dezelfde boeken, films en audioboeken luisteren. Tegenwoordig hebben veel universiteiten digitale bibliotheken ingericht, zodat meerdere studenten vanaf verschillende locaties tegelijk toegang hebben tot hetzelfde boek.

Geautomatiseerd bibliotheekbeheer

Door elementaire bibliotheektaken zoals indexeren, uitgeven, volgen en bewaren te automatiseren, hebben digitale bibliotheken bibliothecarissen in cybrarians veranderd. Bibliothecarissen hebben niet langer het logische en systematische beheer van de bronnen van de bibliotheek nodig. De bibliotheekbeheersoftware heeft ingebouwde tools die het proces volledig automatiseren. Automatisering helpt verschillende organisaties en bedrijven bij het opzetten van digitale bibliotheken.

Realtime communicatie

Moderne bibliotheekbeheersoftware heeft functies die de communicatie voor managers en gebruikers gemakkelijker maken. Bovendien maken verschillende softwareprogramma’s de betrokkenheid van de lezer mogelijk door vast te stellen:

online gemeenschappen. Met deze realtime engagementmogelijkheden kunnen lezers snel meer details of achtergrondinformatie over een boek of artikel te weten komen. Veel lezers stappen over van traditionele bibliotheken naar digitale bibliotheken vanwege de dynamische en realtime interactie.

Verminder de achteruitgang van hulpbronnen tot een minimum

Het behoud en behoud van bibliotheekbronnen moet een prioriteit zijn voor traditionele bibliotheken. Aangezien gebruikers de fysieke bibliotheekbronnen regelmatig gebruiken en hergebruiken, vinden bibliothecarissen het een uitdaging om de achteruitgang van boeken, archieven, banden en andere bronnen te stoppen. Zonder aandacht te besteden aan de bewaring van fysiek materiaal, digitaliseren veel organisaties hun bibliotheken om regelmatig digitale bronnen beschikbaar te stellen aan een groot aantal lezers.

Houd informatie levend voor toekomstige generaties

Fysieke opslagmedia zoals cd’s, dvd’s en cassettebandjes zijn kwetsbaar voor verlies en beschadiging. Vanwege de kwetsbaarheid van fysieke opslagalternatieven zijn conventionele bibliotheken er vaak niet in geslaagd het nodige onderzoek, studies en inhoud te behouden. Tegenwoordig bewaren digitale bibliotheken hun bezit in de cloud. Ze hebben ook geavanceerde beveiligingsprocedures opgesteld om ervoor te zorgen dat alleen echte lezers toegang hebben tot het artikel. Om deze reden bewaren digitale bibliotheken essentieel onderzoek en studie voor toekomstige generaties.

Online Mintbook-bibliotheek

Een digitale bibliotheekoplossing met een scala aan inhoud, waaronder eBooks, cursussen, quizzen, tijdschriften, films en simulaties, kan worden gemaakt en ingezet door bedrijven en onderwijsinstellingen met behulp van Mint book, een ISO 27001- en ISO 9001-gecertificeerde organisatie. Uw bedrijf kan de digitale bibliotheek gebruiken om materiaal van meer dan 100 uitgevers beschikbaar te stellen in 10 regionale Indiase talen. Mintbook maakt naadloze integratie mogelijk tussen een leerbeheersysteem (LMS), virtuele klassoftware en een digitale bibliotheek.

Conclusie:

Geen enkel bedrijf kan overleven zonder toegang tot digitale bibliotheken in een kenniseconomie. Grootschalige digitale bronnen zijn nu gemakkelijker on-demand toegankelijk voor bedrijven en onderwijsinstellingen, dankzij de nieuwe leermanagementsystemen (LMS). Om te profiteren van deze voordelen van digitale bibliotheken, kan uw bedrijf gemakkelijk de juiste investering in het LMS-systeem doen.

DEEL DIT :
BLOG

gerelateerde artikelen