🎉 Ontvang elke dag gratis verzending door je te abonneren op onze nieuwsbrief

verenigde staten de bibliotheek heeft een online archief uitgebracht van historisch

TELEVISIENIEUWS digitaal verkrijgbaar.

Het audiovisuele archief, dat 20 jaar WSLS-nieuws van 1951 tot 1971 bevat, zal naar verwachting een geweldige bron zijn voor historici, documentairemakers en onderwijzers die nu toegang hebben tot de collectie. Volgens de Library of Congress overleeft slechts ongeveer 10% van de lokale nieuwsfilms uit deze periode.

Karin Wittenborg, universiteitsbibliothecaris en decaan van bibliotheken, zei: “Het was een enorme collectieve inspanning.” “Het is een eer om dit essentiële stuk geschiedenis te bewaren en toegankelijk te maken voor het publiek.” Ik ben dankbaar voor de genereuze steun van de National Endowment for the Humanities en iedereen die heeft geholpen dit project tot een goed einde te brengen.”

Virgo, de online catalogus van de bibliotheek, stelt de WSLS-nieuwsfilmcollectie beschikbaar voor het publiek. Trefwoorden en gecontroleerde trefwoorden kunnen worden gebruikt om naar nieuws te zoeken, en nieuwsdatum kan ook worden gebruikt om

de collectie te doorzoeken. Op de Virgo-webpagina van de collectie zijn de eerste 3.600 nieuwsfragmenten uit de WSLS-TV News Film Collection al beschikbaar. De overige 13.000 clips en 18.000 pagina’s met ankerscripts worden de rest van het jaar geüpload.

Het archief staat bekend om zijn berichtgeving over de burgerrechtenbeweging en de massale verzetsbewegingen in Virginia en bevat ook een gevarieerde verzameling verhalen over het leven in de staat in het midden van de 20e eeuw. Verhalen over schoonheidswedstrijden, polioschoten voor eerste- en tweedeklassers en politieagenten die een illegale whiskystokerij in Henry County runden, delen archiefruimte met beelden van studenten die naar de klas lopen op de eerste dag van geïntegreerde openbare scholen in Roanoke in 1960.

Vanwege de diversiteit van video’s, geloven bibliotheekfunctionarissen dat de collectie niet alleen nuttig zal zijn voor universitaire wetenschappers en onderwijzers, maar ook voor leraren op de middelbare en middelbare school en studenten sociale studies. Volgens de University of Virginia Library wordt de collectie beschouwd als het enige complete archief van lokale nieuwsfilms dat online beschikbaar is en toegankelijk is voor het grote publiek. Nadat een afgestudeerde naar de WSLS kwam op zoek naar een historische film om te bestuderen, kocht de bibliotheek de collectie in 2004. Volgens Leigh Rockey, een conservatiespecialist aan de Universiteit van Virginia Library, zei het station dat er geen ruimte meer was om de collectie te behouden. archief van 16 millimeter nieuwsbeelden van in totaal meer dan 360.000 voet van een filmrol.

De nieuwsvideo werd geschonken aan de Universiteit van Virginia Library na een gesprek tussen WSLS en de bibliotheek. De collectie werd bewaard en gedigitaliseerd dankzij een subsidie ​​​​van $ 254.600 van de National Endowment for the Humanities, onderdeel van het “We the People” -initiatief van de stichting, dat tot doel heeft “de studie en het begrip van de Amerikaanse geschiedenis te verbeteren, om cultuur en democratische principes.”

Verschillende academische leden van de universiteit hebben het WSLS-archief al onderzocht. Claudrena Harold, universitair hoofddocent geschiedenis aan het College of Arts & Sciences, is van plan een deel van de nieuwsopnames van het archief te gebruiken in een cursus over Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis sinds de Burgeroorlog, die ze dit najaar zal onderwijzen

. Het is één ding wanneer studenten horen van een uitspraak van de federale rechtbank die scholen in Prince Edward County, Virginia, zal dwingen om tegen de herfst van 1959 te worden gedesegregeerd, aangezien een geïntegreerde school veel sterker iste

verwerven, heeft de Universiteit van Virg inia naar het hart en de voorhoede van de opgetekende geschiedenis”, legt Harold uit. “Het is een fantastische collectie omdat kinderen kunnen lezen over een historische gebeurtenis, maar er gaat niets boven het zien ervan.” Dit zal ons helpen bij onderzoek en pedagogiek, omdat het onze studenten in staat stelt de ritmes en mensen van beweging te identificeren en van dichtbij te zien en te begrijpen.

“Het is cruciaal om toegang te hebben tot dit soort informatie. ‘Als je ‘s avonds naar huis gaat, willen we dat je leest over Massive Resistance’, kun je nu tegen een student zeggen. Maar bekijk eerst deze video.” Het verbetert gewoon dramatisch, waardoor de positie van de University of Virginia als leider in de digitale geesteswetenschappen wordt versterkt.”

Volgens Harold zal het interdisciplinaire belang van de beelden zowel geesteswetenschappelijke als sociale wetenschappers aanspreken. Ze merkte op dat Nieuwsbeelden van burgerrechtenactivist James Lawson die uitleg geeft over een tegendemonstratie tijdens de lunch in Roanoke in 1960, is bijzonder veelzeggend:

“Hoewel je kunt lezen over Lawson en de boycot, geven deze beelden je een beter beeld van zijn macht, zijn heldere geest en zijn mediawijs.” “Met mediageletterdheid bedoel ik niet proberen de aandacht op jezelf te vestigen of jezelf te vergroten”, zei Harold.

Volgens Rockey verwacht de bibliotheek grote belangstelling voor de online collectie van WSLS-TV van inwoners van Roanoke. gelooft in bepaalde situaties de bibliotheek dat de groep open is publiciteit zal het mogelijk maken om in video-opnames personen of plaatsen te identificeren die geen script of stem bevatten.

“Dit is de eerste grootschalige digitalisering van bewegend beeld van de bibliotheek die voor het publiek toegankelijk zal zijn”, zei ze. “Als mensen het eenmaal zien, raken ze verslaafd en willen ze alles doormaken.”

“Wat ik leuk vind aan de collectie is dat het niet beperkt is tot een enkel thema. Het is allemaal bedoeld om deze meer historisch belangrijke clips over Massive Resistance en de burgerrechtenbeweging in een context te plaatsen.”

Er is een beperkte verzameling nieuwsbeelden en scripts over gedesegregeerde scholen, de Koude Oorlog, “Scenes of Mid-Century America” ​​en andere onderwerpen beschikbaar op een online tentoonstellingswebsite. De WSLS-films kunnen worden bekeken op Macintosh- en Windows-pc’s met de browsers Firefox, Chrome en Safari, en binnenkort wordt ondersteuning voor Internet Explorer en iPad verwacht.

DEEL DIT :
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
BLOG

gerelateerde artikelen