🎉 Ontvang elke dag gratis verzending door je te abonneren op onze nieuwsbrief

Wanneer is de beste tijd om online te studeren?

Dankzij online leren zal theologisch onderwijs nooit meer hetzelfde zijn. Afstandsonderwijs is niet langer een speciaal product dat buiten seminaries en scholen van God wordt aangeboden; Het is eerder de primaire vorm van onderwijs geworden in de meeste evangelische instellingen. Hoewel sommigen misschien teleurgesteld zijn door deze trend, is online onderwijs niet inferieur of onaantrekkelijk voor studenten. Net als de nieuwtestamentische brieven leert online theologisch onderwijs de beginselen van het evangelie aan gelovigen in hun plaatselijke kerken.

Online theologiestudies zijn vaak de beste optie voor studenten die momenteel in een professionele bediening zitten. Terwijl predikanten in schadelijke kerkomgevingen misschien moeten overwegen om te verhuizen, hebben de meeste kerken hun predikanten nodig. Diensten worden onderbroken, verbindingen worden verbroken en evangeliebediening wordt vaak ingeperkt als kerkmedewerkers ontslag nemen. Wat een geweldige kans is er nu voor predikanten, voor hun gemeente, voor hun gemeente om te leren of Paulus theologisch onderwijs zou kunnen geven op een afstand van Titus en Timoteüs ten behoeve van de gemeenten. Online training is de beste optie wanneer het bijwonen van een seminarie schadelijk zou zijn voor een plaatselijke kerk.

Bovendien zou online onderwijs de eerste keuze moeten zijn voor mensen die een formele theologische opleiding zoeken, maar niet in een professionele bediening willen dienen. dr John Witt, een neuroloog uit Nashville, studeerde een paar jaar geleden af ​​aan MBTS met zijn MTS. dr Witt wilde zijn kerkleden door theologische opleiding beter voorbereiden op evangelisatie en discipelschap tijdens medische zendingsreizen. dr Witts huidige bediening zou zijn belemmerd als hij naar het seminarie was gegaan en hij zou een nieuwe medische praktijk hebben moeten openen en zijn huidige positie als predikant in een plaatselijke kerk moeten opgeven. Online onderwijs is ideaal voor Dr. Witt en vele andere professionals die hun lokale kerken beter willen dienen.

Ten slotte is online training het betere alternatief voor individuen die goed worden gedisciplineerd door hun lokale kerken. Het theologische onderwijs op de campus is ongebruikelijk omdat het studenten in staat stelt persoonlijk contact te hebben met bekende theologische denkers en ervaren beoefenaars. Daarnaast biedt het woonmodel een groep gelijken met wie men zijn dagelijkse wandel met Christus kan verfijnen. Online instructie biedt een identiek onderwijsresultaat voor een goed gedisciplineerde student in hun plaatselijke kerk zonder het disciplinerende proces opnieuw te hoeven starten.

Veel studenten zouden natuurlijk moeten overwegen om naar het seminarie of bijbelcollege te gaan: degenen die een dieper discipelschap nodig hebben, degenen die baat zouden hebben bij het leven in een gemeenschap van toegewijde christenen, degenen die net begonnen zijn in hun leven en bediening, en degenen die een carrière in de theologische academie. Desalniettemin is online theologietraining voor tienduizenden Bijbelstudenten een levensvatbaar alternatief en de beste optie. We bieden bijbelonderwijs van wereldklasse op de campus en online bij MBTS & Spurgeon College. We verwelkomen je graag als lid van onze groep.

DEEL DIT :
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
BLOG

gerelateerde artikelen