🎉 Ontvang elke dag gratis verzending door je te abonneren op onze nieuwsbrief

Indiase digitale bibliotheekbedrijven

Met de introductie van eLearning trekken studenten en enthousiastelingen in heel India meer naar digitale bibliotheken en online leren. Als gevolg hiervan staan ​​de Indiase digitale bibliotheekbedrijven klaar om een ​​revolutie in de onderwijssector in te luiden. Bedrijven moeten er non-stop naar streven om dit doel te bereiken om de lezerservaring met digitaal leren te verbeteren. Studenten die graag veel lezen, hebben soms moeite met lezen omdat bibliotheken moeilijk te bereiken zijn of bepaalde materialen niet hebben. Bovendien wordt de afhankelijkheid van lezers van digitaal leren beïnvloed door de woede van de pandemie, het tempo van verandering en lezers die in afgelegen gebieden wonen. Lezers gebruiken steeds vaker digitale bibliotheken in plaats van traditionele.

Deze verandering geeft lezers niet alleen de kans om te studeren, maar maakt leesbronnen ook toegankelijker, beschikbaarder en beter bewaard. In onze vorige post hebben we besproken hoe digitale bibliotheken kennis beschermen en behouden in een vorm die praktisch moeilijk te verliezen is in de tijd. Bijblijven met de meest recente ontwikkelingen op het gebied van digitale leertrends en technologie is echter evenzeer cruciaal.

Waarom is het belangrijk om uw online leermethode te kiezen?

Bronnen zijn er in overvloed op internet. Wanneer u een lezer bent die op zoek is naar informatie of online materiaal leest, wordt u gemakkelijk gegrepen door irrelevante, gevaarlijke of bedrieglijke dingen. Webcrawlers trekken de dichtstbijzijnde lead die kan worden gevonden als antwoord op uw vraag, maar deze is niet helemaal nauwkeurig. De meeste authentieke online informatie of inhoud is eveneens auteursrechtelijk beschermd. U, de lezer, leerling of docent, dient in dergelijke gevallen op de hoogte te zijn van de relevante internetbronnen. Daarom is de sleutel tot efficiënt digitaal leren om rekening te houden met Indiase digitale bibliotheekbedrijven.

India heeft veel bedrijven en instellingen die werken aan het ontwikkelen van een robuuste leeromgeving voor de kinderen. Hier is onze zorgvuldig gekozen lijst van digitale bibliotheekbedrijven in India om studenten en leerlingen te helpen bij het vinden van het juiste leesmateriaal zonder moeite om handmatig de juiste dingen te selecteren.

Lijst met Indiase digitale bibliotheekbedrijven

Muntboek

Mintbook biedt een uitgebreid digitaal bibliotheekplatform met verschillende functies en voordelen. Meer dan 1 miljoen eBooks en andere soorten inhoud zijn beschikbaar voor platformgebruikers. EBooks, eJournals, instructievideo’s, audio, foto’s en infographics. De informatie is georganiseerd volgens het cursusoverzicht dat is opgesteld door de universiteiten en besturen voor cursussen die worden aangeboden door Indiase universiteiten. De inhoud wordt gekozen door een expertgroep en is afkomstig uit bekende publicaties die zowel door docenten als studenten geliefd zijn. De inhoud van de cloudgebaseerde digitale bibliotheek van Mintbook is beschikbaar in bijna tien verschillende Indiase talen, een ander voordeel van het gebruik ervan om toegang te krijgen en te lezen. Dus iedereen in India, ongeacht etniciteit, kan lezen en leren met behulp van de digitale bibliotheek van Mintbook.

nimbus

Openbare, zakelijke en overheidsbibliotheken kunnen volledig veranderen in digitale instellingen dankzij KNimbus, een cloudgebaseerde opstart van mobiele bibliotheken. Met slechts één aanmelding kunnen gebruikers alle voordelen van online leren benutten dankzij het eenvoudige en geavanceerde ontwerp van het platform. Bovendien bevat het analyses, toegang buiten de campus en andere bibliotheekfuncties zoals zoeken. Als gevolg hiervan is het een platform voor cloudintegratie voor een uniforme ervaring.

Refread.com

Voor Indiase B-scholen is een digitaal bibliotheekplatform opgericht met de naam Refread. De media geven consumenten toegang tot meer dan een miljoen online leesmateriaal. Het biedt moeiteloze toegang op afstand en heeft een sterke detectie-engine. Daarom hebben gebruikers toegang tot het platform en kunnen ze lezen met behulp van een slim apparaat met een functionele internetverbinding.

De digitale bibliotheek van India

Een overheidsproject genaamd de Digital Library of India biedt primaire tot en met afgestudeerde studenten toegang tot online bronnen en studiemateriaal. Gebruikers kunnen kiezen uit meer dan een miljoen eBooks om online te lezen en te leren, en deze materialen zijn beschikbaar in tal van Indiase talen. Met een ingebouwde zoekfunctie op de website kunnen gebruikers boeken opzoeken op basis van soort, onderwerp, bron en andere criteria. De National Digital Library of India werkt ook samen met tal van bibliotheken over de hele wereld om studenten toegang te geven tot eersteklas bronnen voor hun studie.

Wereldwijde digitale bibliotheek

De Universal Digital Library is een verzameling van miljoenen eBooks die online cursusmateriaal biedt, zodat studenten op internet kunnen zoeken en leren. Het brede scala aan eBooks van deze bibliotheek is georganiseerd door literaire en wetenschappelijke werken en is relevant voor de cursus. Het doel van de bibliotheek is om de bronnen in digitale formaten te bewaren en tegelijkertijd toegankelijk te maken voor lezers. Er is een zoekbalk op de startpagina om het gemakkelijk te maken om de informatie te vinden, die het UDL-team voortdurend verzamelt en categoriseert voor de lezers en het gemak van de gebruikers. Gebruikers kunnen door de collecties bladeren om ze snel te lezen of een boek zoeken door de titel, auteur, uitgever, onderwerp of taal van het boek in te voeren.

Digitale bibliotheek voor bibliothecarissen

Een verzameling artikelen, onderzoekspapers en lezingen op het gebied van informatiewetenschap en bibliotheken is online te vinden op LDL. De gebruikers hebben snel toegang tot en lezen van de uitgebreide database met digitale bronnen in de Digitale Bibliotheek van de bibliothecarissen. De bronnen van de LDL zijn beschikbaar in verschillende digitale formaten, waaronder teksten, films en audio. Het is een overzichtelijke verzameling online leermaterialen die veel studenten in India van pas komen.

Conclusie

Ondanks de overvloed aan informatie en inhoud op internet, is het van cruciaal belang om de gegevensprivacy en de toegang van studenten tot legitieme inhoud te waarborgen. Het gevaar bestaat dat jonge leerlingen die online leermiddelen zoeken, schadelijk of irrelevant materiaal tegenkomen. Digitale bibliotheken in India evolueren snel om dergelijke situaties te voorkomen en studenten een naadloze online leerervaring te bieden. Veel bibliotheken hebben het voor studenten al eenvoudiger gemaakt om hun studie te volgen. Het op abonnementen gebaseerde leren van Mintbook biedt in dit opzicht tal van voordelen. Het platform heeft een omvangrijke verzameling bronnen die zijn georganiseerd volgens het curriculum of de cursusvereisten die zijn vastgesteld door de instellingen en besturen.
Studenten hoeven zich geen zorgen te maken dat ze veel geld uitgeven aan specifieke cursusboeken, omdat ze zoveel toegang hebben tot deze bronnen als ze willen. Voor de duur van het abonnement zijn alle cursusboeken en andere interactieve bronnen gratis voor u toegankelijk met een enkel lidmaatschap van de digitale bibliotheek Mintbook. Kies verstandig en gebruik Mintbook om verstandig te lezen.

DEEL DIT :
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
BLOG

gerelateerde artikelen